Tosty w jajku

10.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Tosty te smakują tak samo jak smak dzieciństwa czyli chleb w jajku. Czy może być coś lepszego ? Przekonaj się i skorzystaj z przepisu na szybką i zdrową kolację.

Składniki:
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 3 małe jajka
  • 50 g salami/kindziuka/ulubionej wedliny
  • tarta mozarella
  • 1 pomidor
  • ulubione zioła 
  • 50 ml mleka
Przygotowanie:

Nagrzej opiekacz do kanapek. Miseczce roztrzep jajka, dodaj mleko i ulubione zioła. Całość wymieszaj. Na rozgrzany opiekacz wlej 1/2 część roztrzepanych jajek. Na jajka połóż chleb. Na chleb dodaj swoje ulubione dodatki np: kindziuk, ser salami oraz pomidor. Całość przykryj chlebem. Polej drugą częścią masy jajecznej. Zapiecz.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Mięso w słoiku – domowa konserwa

Składniki: (na ok. 5–6 słoików 500 ml): 1,5 kg łopatki wieprzowej (lub karkówki, boczku – można mieszać) 2…

Meksykańska sałatka z czarną fasolą, kukurydzą i kremowym sosem awokado

Składniki: Sałatka: 1 główka sałaty lodowej (ok. 300 g), porwana na mniejsze kawałki 200 g czarnej fasoli z…

Grillowany indyk- marynowany w wędzonej papryce i czosnku niedźwiedzim.

Zesmakuj ze mną szybkiego w przygotowaniu obiadu. To posiłek objętościowy. Soczysty indyk, marynowany w czerwonej papryce i czosnku…