Tosty w jajku

10.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Tosty te smakują tak samo jak smak dzieciństwa czyli chleb w jajku. Czy może być coś lepszego ? Przekonaj się i skorzystaj z przepisu na szybką i zdrową kolację.

Składniki:
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 3 małe jajka
  • 50 g salami/kindziuka/ulubionej wedliny
  • tarta mozarella
  • 1 pomidor
  • ulubione zioła 
  • 50 ml mleka
Przygotowanie:

Nagrzej opiekacz do kanapek. Miseczce roztrzep jajka, dodaj mleko i ulubione zioła. Całość wymieszaj. Na rozgrzany opiekacz wlej 1/2 część roztrzepanych jajek. Na jajka połóż chleb. Na chleb dodaj swoje ulubione dodatki np: kindziuk, ser salami oraz pomidor. Całość przykryj chlebem. Polej drugą częścią masy jajecznej. Zapiecz.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Sernik nowojorski jak w najlepszej cukierni – zdradzam przepis

Sernik nowojorski to prawdziwa ikona wśród deserów, uwielbiana na całym świecie za swoją kremową konsystencję i delikatny smak.…

Sernik na zimno z musem mango i nasionami chia

Zesmakuj ze mną pysznego sernika. Delikatny biszkopt, tylko z dwóch jaj, masa serowa z nasionami chia i słodki…

Wykwintne roladki z piersi z kurczaka z borowikami.

Roladki z piersi kurczaka nadziewane borowikami to danie, które łączy w sobie delikatność drobiu z intensywnym, leśnym aromatem…