Tropikalna owsianka z mango i kokosem
Owsianka ma swoich zwolenników i przeciwników. Ja należę do zwolenników i mam nadzieję, że Ciebie również do niej przekonam. Owsianka to bardzo wdzięczne śniadanie. Duża ilość węgli powoduje, że czujemy się syci aż do obiadu. Same płatki owsiane nie powodują uczucia sytości. W połączeniu z białkiem jakie mamy w jogurcie greckim/naturalnym lub skyrze oraz tłuszczach zawartych np. w orzechach lub maśle orzechowym daje nam pełnowartościowy posiłek. I to właśnie to połączenie daje nam energię na kilka godzin.

Składniki:
- 50 g płatków owsianych
- 280 g owocu mango, mandarynki i kokosu
- 10 g masła orzechowego/ orzechów lub granoli
- 100 g jogurtu greckiego/skyru
- szczypta soli
Przygotowanie:
Płatki owsiane zalej wrzątkiem. Ilość wody musi być równa z ilością płatków. Gdy płatki spęcznieją dodaj jogurt grecki lub skyr. Całość mieszamy. Dodajemy masło orzechowe/ granolę. Całość dekorujemy owocami. W tym przypadku jest to mango, mandarynka oraz kokos.
I gotowe
Smacznego!