Truskawkowa rozkosz

Składniki:
Biszkopt z brownie:
- 4 banany
- 2 puszki opłukanej czerwonej fasoli
- 3 jajka
- 4 czubate łyżki miodu
- 4 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Całość razem miksujemy i Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
Sernik:
- 1 kg sera mielonego z pudełka,
- 4 jajka
- 250gramów cukru/ zdrowsza wersja u mnie erytrytol @kfdnutrition
- 3 budynie waniliowe
- 200 ml gęstego jogurtu greckiego
- 180 ml oleju rzepakowego/kokosowego
- 350 ml mleka krowiego/ roślinnego
Całość razem miksujemy, wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 50/ 55minut w 180 stopniach Góra dół.
Chrupiących krem:
- 250 g mascarpone
- 280 ml śmietany 30%
- śnieżka
- 3 łyżki cukru pudru
- 250 g truskawek
- 100 g płatków kangus
Śmietankę ubijamy,dodajemy mascarpone, cukier puder oraz posiekane truskawki i płatki kangur. Na koniec dodajemy śnieżkę.
Dodatki:
- konfitura truskawkowa
Przygotowanie:
Gdy ciasta się upieką i wystygną kroimy je na dwie części tak jak biszkopt.
Na dno blaszki kładziemy brownie, następnie , kremu miętowego następnie sernik, warstwa konfitury truskawkowej, brownie, masa, sernik i na sam pozostała masa. Całość dekorujemy miętą, truskawkami, mini Biszkoptami lub swoimi ulubionymi dodatkami.
I gotowe
Smacznego!