Waniliowe mini kopce kreta

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 1 opakowanie cukru z wanilią
  • 120 g cukru/ erytrytolu
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatki:
  • 250 g mascarpone
  • 3 banany
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 200 ml śmietanki 30%
Przygotowanie:

W pierwszej misce wymieszaj suche składniki. W drugiej natomiast składniki mokre. Do mokrych składników dodaj suche. Całość wymieszaj. Formę do babeczek wyłóż papilotkami. Wyłóż masę, a następnie całość piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20/25 minut (do suchego patyczka). W czasie gdy babeczki się pieką przygotuj masę. Śmietankę ubij z cukrem pudrem i mascarpone na sztywny krem. Banana pokrój w kostkę. Z upieczonych babeczek wydrąż środek. Do środka włóż pokrojone banany oraz po łyżce kremu. By banany nie zczarniały możesz skropić je sokiem z cytryny. Wierzch udekoruj kremem oraz ulubionymi owocami.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Mini serniczki o smaku Monte. 

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 39 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, smakosze słodkich przyjemności! Dzisiaj wyruszamy…

Dżem z czerwonej porzeczki

Składniki: 2 kg czerwonej porzeczki (świeżej lub mrożonej) 1 kg cukru 1 opakowanie cukru żelującego 2:1 (opcjonalnie –…

Sałatka z tortellini i kiszonymi ogórkami

Zesmakuj ze mną pysznej, zdrowej i banalnie prostej w przygotowaniu sałatki z tortellini w roli głównej. Do jej…