Wielkanocna babka marmurkowa z kremem tofii, mango i miętą

Składniki:
- 3 duże jajka
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyzeczka proszku do pieczenia
- 220g masła
- 1 szklanka drobnego cukru do wypieków
- 2 czubate łyżki kakao
- sok z 1 pomarańczy
- 1/2 łyżeczka sody
- szklanka mleka
Dodatki:
- 1/4 puszki masy kajakowej
- 100 ml śmietanki 30%
- pokrojone krówki
- Kinder bueno, mango i mięta do dekoracji
Przygotowanie:
Masło ubij łącznie z cukrem. Następnie dodaj po 1 jajku. Gdy skończysz ubijać masa może wydawać się na lekko zważoną, jednak nie ma to wpływu na dalszy proces pieczenia. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz mleko. Całość dokładnie wymieszaj za pomocą szpatułki. Nie używaj miksera. Masę podziel na dwie części. Do jednej z nich dodaj kakao, a do drugiej sok z pomarańczy. Posmaruj blaszkę do babki masłem, a następnie posyp mąką. Wlej masę na przemian.
Babkę piecz 40 minut w 180° -do suchego patyczka.
Sos toffi:
Rozpuść w rondelku masę kajmakową wraz ze śmietanką. Dodaj pokrojone krówki. Mieszaj. Gdy babka się upiecze i ostygnie polej ją obficie sosem. Udekoruj mango, Kinder bueno i świeżą miętą.
I gotowe
Smacznego!