Wiosenne śniadanie z sadzonym jajkiem na wodzie i szparagami

4.07.2023
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 🥚🥚2 jajka
  • 🥯🥯2 bajgle 
  • 🥬 2 garści mixu sałat 
  • 🥦1 pęczek zielonych szparagów 
  • Koperek 
Sos:
  • 2 łyżki jogurtu greckiego 
  • 1 łyżka musztardy miodowej 
  • Sól do smaku
Przygotowanie:

Na patelnię wlej wodę. Zagotuj ją. Na wodę wbij jajka. Od zielonych szparagów usuń zdrewniałe końcówki. Szparagi dodaj do jajek. Gotuj je al’dente. Przygotuj sos. Wszystkie składniki na sos wymieszaj. Przekrój bajgle na pół. Posmaruj je sosem. Wyłóż mix sałat, szparagi i jajko

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Ogórki kiszone w słoikach na zimę

Składniki: 2 kg ogórków gruntowych (średniej wielkości) 4–5 baldachów kopru (z łodygami) 6–8 ząbków czosnku (obranych) 1 korzeń…

Warzywny pasztet z cukinii i marchewki

Składniki: 2 średnie cukinie (ok. 400 g), starte na grubych oczkach 1 duża marchewka, starta 1 średnia cebula,…

Domowy pasztet pieczony (z mięsa gotowanego i wątróbki)

Składniki: Mięso i dodatki: 700 g łopatki wieprzowej 400 g wątróbki drobiowej (np. z kurczaka) 300 g podgardla…