Zapiekane jajka w chlebie tostowym z pesto bazyliowym

4.07.2023
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
To dosłownie 4 składniki:
  • 🍞3 kromki chleba tostowego
  • 🥚3 jajka
  • 🧀3 plastry żółtego sera 
  • 🌱2 łyżeczki bazyliowego pesto 
Przygotowanie:

Przygotuj kokilki. Wyłóż je chlebem tostowym. Następnie dodaj pesto bazyliowe, ser żółty i jajka. Całość zapiekaj 15 minut w rozgrzanym piekarniku do 190°C. Grzanie góra dół bez termoobiegu. Gotowe koszyczki posyp koperkiem*opcjonalnie.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Mięso w słoikach – domowa konserwa

Składniki: 2 kg łopatki wieprzowej (lub karkówki, może być mieszana z boczkiem) 2 łyżeczki soli (najlepiej peklowej, jeśli…

Szarlotka Inaczej- ciasto z prażonymi jabłkami, delicjami i kremem mascarpone

Zesmakuj ze mną szarlotki, ale nie takiej zwykłej- przygotowanej inaczej. Jasny, delikatny biszkopt, prażone jabłka z zieloną galaretką,…

 Lukier.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 30 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, miłośnicy słodkich uniesień! Dzisiaj skierujemy…