Zapiekanki z chleba tostowego
Pokażę Ci jak można wykorzystać chleb tostowy. Nie ma nic prostszego niż te zapiekanki. Przepis jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu. Zrób zapiekanki razem ze mną i rozpocznij dzień od pełnowartościowego posiłku, bogatego zarówno w białko, węglowodany oraz niezbędne tłuszcze.

Składniki:
- 6 kromek chleba tostowego
- 6 plastrów salami
- 2 jajka
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- tarty ser mozrella
- koperek
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 50 ml mleka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Przygotuj 6 kokilek. Do każdej z nich włóż chleb tostowy tak by powstał koszyczek. Do każdego koszyczka włóż salami, pomidorki koktajlowe oraz tarty ser mozarella. Do miseczki wbij jajka, dodaj jogurt grecki i mleko, dopraw solą i wymieszaj. Masą jajeczną zalej kokilki z chlebem. Ponownie posyp serem mozarella. Piecz w piekarniku 10 minut w 190° grzanie góra-dół.
Smacznego!