Zapiekanki z chleba tostowego

10.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Pokażę Ci jak można wykorzystać chleb tostowy. Nie ma nic prostszego niż te zapiekanki. Przepis jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu. Zrób zapiekanki razem ze mną i rozpocznij dzień od pełnowartościowego posiłku, bogatego zarówno w białko, węglowodany oraz niezbędne tłuszcze.

Składniki:
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 6 plastrów salami
  • 2 jajka
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • tarty ser mozrella
  • koperek
  • 150 g pomidorków  koktajlowych
  • 50 ml mleka
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Przygotuj 6 kokilek. Do każdej z nich włóż chleb tostowy tak by powstał koszyczek. Do każdego koszyczka włóż salami, pomidorki koktajlowe oraz tarty ser mozarella. Do miseczki wbij jajka, dodaj jogurt grecki i mleko, dopraw solą i wymieszaj. Masą jajeczną zalej kokilki z chlebem. Ponownie posyp serem mozarella. Piecz w piekarniku 10 minut w 190° grzanie góra-dół.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Rustykalny torcik z kremem malinowym i galaretką malinową

SkładnikiBiszkopt (na tortownicę 24 cm, 4 blaty): • 6 jajek• 180 g cukru• 180 g mąki pszennej• 1…

Pieczony bakłażan z mozzarellą, pomidorami i bazylią

Składniki: (na 2 porcje): 1 średni bakłażan 2–3 pomidory (najlepiej mięsiste, np. malinowe lub roma) 1 kulka mozzarelli…

Gniazdka- pączki hiszpańskie sprawdzony przepis

Gniazdka (pączki hiszpańskie) to pyszne, lekkie ciastka, które przypominają pączki, ale są nieco inne, ponieważ przygotowuje się je…