Zupa kalafiorowa

16.09.2022
Czas przygotowania: 35 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną zupy kalafiorowej na bulionie wołowo-drobiowym ze świeżym koperkiem i szarpanym mięsem. Zupa ta jest bardzo lekka, kremowa, rozgrzewająca i bardzo sycąca.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

Składniki:

🥛2 l bulionu drobiowego/warzywnego/wołowego

🥕3 ugotowane w bulionie marchewki

1 pietruszka 

🍝 200 g makaronu (małe muszelki)

🌱świeży koperek

🥄4 łyżki jogurtu greckiego lub 150 ml śmietanki 30%

🧂sól i pieprz do smaku 

🐔mięso z kurczaka

➡️250 g różyczek kalafiora 

Przygotowanie:

Do garnka dodaj różyczki kalafiora, obraną i pokrojoną marchew, a także pietruszkę. Całość zalej bulionem, a następnie gotuj do momentu aż warzywa będą miękkie. W drugim garnku ugotuj makaron. Gdy warzywa są miękkie dodaj śmietankę. Dopraw zupę solą i pieprzem. Gotową zupę podawaj z szarpanym mięsem z kurczaka (mięso, które gotowane było do uzyskania wywaru), makaronem oraz świeżym koperkiem.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Racuchy z karmelizowanymi gruszkami

Zesmakuj ze mną pysznych racuchów z karmelizowanymi gruszkami i malinami. Pyszne racuchy, które nie wymagają długiego czasu wyrastania.…

Soczysty schab- pieczony w całości

Zesmakuj ze mną soczystego schabu pieczonego w całości, który smakuje wspaniale jako wędlina na kanapki, jak również jako…

Pieczony schab z warzywami pod serową pierzynką – sekret soczystego mięsa.

Pieczony schab z warzywami pod serową pierzynką to danie, które łączy w sobie soczystość mięsa, aromatyczną mieszankę pieczonych…