Zupa kalafiorowa
Zesmakuj ze mną zupy kalafiorowej na bulionie wołowo-drobiowym ze świeżym koperkiem i szarpanym mięsem. Zupa ta jest bardzo lekka, kremowa, rozgrzewająca i bardzo sycąca.
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
Składniki:
🥛2 l bulionu drobiowego/warzywnego/wołowego
🥕3 ugotowane w bulionie marchewki
1 pietruszka
🍝 200 g makaronu (małe muszelki)
🌱świeży koperek
🥄4 łyżki jogurtu greckiego lub 150 ml śmietanki 30%
🧂sól i pieprz do smaku
🐔mięso z kurczaka
➡️250 g różyczek kalafiora
Przygotowanie:
Do garnka dodaj różyczki kalafiora, obraną i pokrojoną marchew, a także pietruszkę. Całość zalej bulionem, a następnie gotuj do momentu aż warzywa będą miękkie. W drugim garnku ugotuj makaron. Gdy warzywa są miękkie dodaj śmietankę. Dopraw zupę solą i pieprzem. Gotową zupę podawaj z szarpanym mięsem z kurczaka (mięso, które gotowane było do uzyskania wywaru), makaronem oraz świeżym koperkiem.