Dorsz czarny z kaszą gryczaną i fasolką szparagową

8.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Dorsz czarny to ryba, która świetnie sprawdza się ze wszystkimi delikatnymi dodatkami. Tym razem dorsz podany z fasolką i kaszą gryczaną. Przepis poniżej.

Składniki:
  • 300 g dorsza czarnego
  • 100 g kaszy gryczanej
  • 300 g fasolki szparagowej
  • 2 łyżeczki masła
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Dorsza podziel na dwie porcje, oprusz solą i pieprzem. Piecz w piekarniku 20 minut w 180°. Kaszę ugotuj. Fasolkę również. Na patelni rozpuść masło. Wrzuć fasolkę dopraw solą i wymieszaj. Na talerz wykładaj kaszę, fasolkę oraz upieczoną rybę.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Tartaletki z kremem z gotowanego sera i kremem pistacjowym

Ciasto kruche:250 g mąki pszennej100 g zimnego masła (pokrojonego w kostkę)50 g cukru pudru1 żółtko2-3 łyżki zimnej wody…

Karmelowo-advokatowa słodycz. Pyszne ciasto z nutą czarnej porzeczki

Zesmakuj ze mną obłędnie pysznego ciasta. Krem kajmakowy o smaku advokatu, jasny delikatny biszkopt i dżem porzeczkowy.  Przepis…

Zimowy koktajl z pomarańczą i cynamonem

Koktajl to świetna propozycja na drugie śniadanie. Dziś pokażę Wam przepis na koktajl pełen zimowych smaków. Koktajl ten…