Sałatka z dynią i serem feta

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Szybka jesienna sałatka, bardzo aromatyczna i zdrowa. Podstawę stanowi dynia Hokkaido, która nadaje całej sałatce aromatyczny smak. Poniżej przepis.

Składniki:
  • 1/2 pokrojonej w kostkę i upieczonej dyni hokkaido 
  • 1/2 opakowania sera feta
  • 1/2 małej białej kapusty
  • 1 mały ogórek
  • 100 g makaronu (u mnie makaron z marchewki)
  • 6 łyżek ciecierzycy z puszki
  • Pęczek koperku
Przygotowanie:

Makaron ugotuj czasu wskazanego na opakownaiu. W czasie gdy się gotuje makaron drobniutko kroimy kapustę ogórka. Przekładamy do misy. Następnie dodajemy ciecierzycę, upieczoną dynię, ser feta i posiekany koperek. Całość mieszamy z 3 łyżkami oleju, sokiem z cytryny oraz mieszanką ulubionych suszonych ziół. Na koniec dodajemy makaron. Wszystko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i gotowe 😀

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Pigwowiec marynowany w miodzie

Zesmakuj ze mną pigwowca marynowanego w miodzie. Jest to niesamowita bomba witaminowa, gdyż pigwowiec ma w swoim składzie…

Waniliowe cake popsy o smaku oreo

Zesmakuj ze mną pysznych mini deserków, a mianowicie cake popsów o smaku oreo z białą czekoladą, masłem orzechowym…

Surówka z pora

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 7 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Dziś chciałbym podzielić się z Wami…