Tosty z pieczonym dorszem, burakiem i awokado
Pomysł na rybę. Lekką rybę z dodatkiem pieczonego buraka i awokado. Ser camembert na ciepłym pieczywie rozpuszcza się i wspaniale uzupełnia smak soczystego dorsza. Przepis poniżej.

Składniki:
- 200 g fileta z dorsza
- 2 pieczone buraki
- 2 kromki chleba
- 1/2 awokado
- 1/4 sera camembert
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Filet z dorcza oprusz solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzej do 180°. Włóż rybę. Piecz 15/17 minut. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki. Burki, ser camembert i awokado pokrój w paski. Rozgrzej patelnię. Połóż na nią chleb. Smaż na suchej patelni do zrumienienia. Upieczoną rybę przetnij na pół, połóż ją na kromkę chleba, plastry buraka, awokado i sera camembert. Całość przykryj drugą kromką chleba.
I gotowe
Smacznego!