Tosty z pieczonym dorszem, burakiem i awokado

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Pomysł na rybę. Lekką rybę z dodatkiem pieczonego buraka i awokado. Ser camembert na ciepłym pieczywie rozpuszcza się i wspaniale uzupełnia smak soczystego dorsza. Przepis poniżej.

Składniki:
  • 200 g fileta z dorsza
  • 2 pieczone buraki
  • 2 kromki chleba
  • 1/2 awokado
  • 1/4 sera camembert
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Filet z dorcza oprusz solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzej do 180°. Włóż rybę. Piecz 15/17 minut. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki.  Burki, ser camembert i awokado pokrój w paski. Rozgrzej patelnię. Połóż na nią chleb. Smaż na suchej patelni do zrumienienia. Upieczoną rybę przetnij na pół,  połóż ją na kromkę chleba, plastry buraka, awokado i sera camembert. Całość przykryj drugą kromką chleba.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Przepis na domową kremówkę (napoleonka)

Składniki: Ciasto: 2 opakowania ciasta francuskiego (w sumie ok. 500 g) cukier puder do posypania Krem budyniowy: 500…

Przepis na puszyste bułeczki pszenne z pestkami dyni

Składniki: (ok. 10–12 bułeczek) Mąka pszenna typ 550 – 500 g Drożdże świeże – 25 g (lub 7…

Mini pizze z ciasta francuskiego 

Składniki: 🍕1 ciasto francuskie 🍕1/2 sloiczka pesto bazyliowego 🍕1 jajko 🍕2 kiełbaski franfurterki Przygotowanie: Rozwiń ciasto francuskie. Pokrój…