Dorsz czarny z kaszą gryczaną i fasolką szparagową

8.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Dorsz czarny to ryba, która świetnie sprawdza się ze wszystkimi delikatnymi dodatkami. Tym razem dorsz podany z fasolką i kaszą gryczaną. Przepis poniżej.

Składniki:
  • 300 g dorsza czarnego
  • 100 g kaszy gryczanej
  • 300 g fasolki szparagowej
  • 2 łyżeczki masła
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Dorsza podziel na dwie porcje, oprusz solą i pieprzem. Piecz w piekarniku 20 minut w 180°. Kaszę ugotuj. Fasolkę również. Na patelni rozpuść masło. Wrzuć fasolkę dopraw solą i wymieszaj. Na talerz wykładaj kaszę, fasolkę oraz upieczoną rybę.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Tort bez pieczenia

Zesmakuj ze mną prostego tortu bez pieczenia! Przepis ten jest uniwersalny, owoce i kolory galaretek możesz za każdym…

Kluski leniwe 

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 35 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, smakosze przytulnych kuchennych chwil! Dzisiaj…

Pomysł na drugie śniadanie-kanapki z jajkiem i parmezanem

Dobrze wiemy, że przygotowanie kanapek nie jest trudne i każdy umie je zrobić. Wstawiam Wam tu ten przepis…