Ekspresowe faworki z ciasta francuskiego

29.01.2023
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • Cukier puder do posypania
Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwiń. Pokrój je na 20 prostokątów. Natnij środek każdego prostokąta, a następnie formuj faworki. Tak przygotowane faworki przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz faworki z ciasta francuskiego przez 20 minut w 190 stopniach (do zarumienienia). Gotowe faworki posyp cukrem pudrem.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Pieczony kalafior z przyprawami

Składniki: 1 średni kalafior 2–3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki kurkumy (dla koloru)…

Przepis na marynowane pomidory w zalewie octowej

Składniki: Porcja: 2–3 słoiki po ok. 700 ml 1,5–2 kg małych pomidorów (koktajlowe, śliwkowe) 2 ząbki czosnku 2…

Pierogi ruskie – przepis tradycyjny

Składniki: Na ciasto: 500 g mąki pszennej ok. 200 ml ciepłej wody 1 jajko (opcjonalnie) 1 łyżeczka soli…