Tosty z pieczonym dorszem, burakiem i awokado

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Pomysł na rybę. Lekką rybę z dodatkiem pieczonego buraka i awokado. Ser camembert na ciepłym pieczywie rozpuszcza się i wspaniale uzupełnia smak soczystego dorsza. Przepis poniżej.

Składniki:
  • 200 g fileta z dorsza
  • 2 pieczone buraki
  • 2 kromki chleba
  • 1/2 awokado
  • 1/4 sera camembert
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Filet z dorcza oprusz solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzej do 180°. Włóż rybę. Piecz 15/17 minut. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki.  Burki, ser camembert i awokado pokrój w paski. Rozgrzej patelnię. Połóż na nią chleb. Smaż na suchej patelni do zrumienienia. Upieczoną rybę przetnij na pół,  połóż ją na kromkę chleba, plastry buraka, awokado i sera camembert. Całość przykryj drugą kromką chleba.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Surówka z czerwonej kapusty, papryki i jabłka

Zesmakuj ze mną jesiennej surówki z czerwonej kapusty. Przepis znajdziesz poniżej Składniki: 1/2 małej główki czerwonej kapusty1 papryka…

Sernik z borówkami i kruszonką

Składniki: Spód: 200 g herbatników lub ciastek digestive 100 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego…

Kolorowa sałatka z ogórków na zimę

Składniki: 2 kg ogórków gruntowych (najlepiej młodych, cienkich) 3–4 marchewki (średnie) 3 papryki (najlepiej różnokolorowe – czerwona, żółta)…