Warsztaty kulinarne z PRAKTYKULINARNI +recenzja książki

11.10.2022

W ubiegłą środę 05 października miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych przez PRAKTYKULINARNYCH.

PRAKTYKULINARNI to Beata i Igor Grątkowscy. Niesamowicie utalentowani kulinarni Geniusze.

Zapewne ktoś zwróci mi uwagę dlaczego Geniusze piszę z dużej litery.

Beatka i Igor to dla mnie wielki autorytet.

Każda potrawa, każde zdjęcie, a także filmik wypływa prosto z serca i pasji.

Ponad 16 lat doświadczenia w świecie kulinarnym sprawia, że kolejna książka to dzieło napisane z wielką klasą i profesjonalizmem. Zanim jednak opowiem Wam o książce kilka słów o warsztatach.

Wcześniej jednak kliknij w zdjęcie. Jeśli jeszcze nie znasz Beaty i Igora Grątkowskich poznaj ich wchodząc bezpośrednio na ich bloga.

Warsztaty kulinarne

Warsztaty odbyły się w Warszawie w Cook Story by Samsung. Podczas warsztatów przygotowywaliśmy przepisy z nowej książki Beaty i Igora ,,Dziś na obiad, jutro do lunchboxa. Vegetariańsko”.

Ja wraz z Anią @gotuje_bo_lubie_fit przygotowałyśmy batony czekoladowe (str. 299 z książki). Oprócz batonów dziewczyny przygotowały m.in.: Sałatkę z soczewicą i halloumi (str. 55), Ekspresowe miniserniczki (str. 287) i Cannelloni wegańskie z tofu i soczewicą (str. 133).

Bardzo miłą niespodzianką podczas warsztatów było danie przygotowane przez samych autorów książki. Smażone kwiaty bananowca z sosem, które wyglądem i smakiem przypominały rybę.

Po wspólnym gotowaniu zasiedliśmy do stołu do degustacji. Chyba nie muszę mówić, że wszystko było pyszne, bo to oczywiste!<3

O autorach

Tak jak wyżej wspomniałam Beata i Igor Grątkowscy to Geniusze z ponad 16-letnim kulinarnym stażem. Ich przepisy i zdjęcia kulinarne znalazły się na wielu okładkach znanych magazynów i czasopism.

Beatę i Igora cechuje miłość do gotowania, profesjonalizm, a przede wszystkim skromność.

To niezwykłe i godne do naśladowania. Każdy twórca, kucharz i bloger powinien brać z ich przykład.

,,PRAKTYKULINARNI Dziś na obiad, jutro do lunchboxa. Vegetariańsko”- Recenzja książki

,,PRAKTYKULINARNI Dziś na obiad, jutro do lunchboxa. Vegetariańsko” to książka z pysznymi, zdrowymi i pełnowartościowymi posiłkami.

Przepisy są bardzo proste w przygotowaniu, a składniki potrzebne do wykonania potraw są łatwo dostępne.

W książce znajdziecie przepisy na śniadania, obiady, kolacje, a także desery. Coś na mały głód, duży głód, a także deser. Wszystkie te potrawy z łatwością możecie zabrać do pracy lub do szkoły jako lunchbox.

Opinia książki:

Zalety:

  • proste przepisy
  • krótki czas przygotowania posiłku
  • składniki łatwo dostępne w sklepach
  • przepisy zarówno na mały i duży głód, a także deser
  • wyliczone wartości odżywcze przy każdym przepisie
  • podany czas przygotowania oraz ilość porcji
  • zdjęcia wykonane mistrzowsko
  • układ przepisów znakomity, a czcionka jasna i przejrzysta

Wady:

Brak! Książka jest napisana i wykonana mistrzowsko począwszy od okładki, spisu treści, przepisów, zdjęć, po zakończenie.

Książka wydana z wielką klasą, profesjonalizmem i perfekcjonizmem. To moja druga książka PRAKTYKULINARNYCH. Pierwsza książka tak się mi spodobała, że wraz z mężem kupowaliśmy ją naszym najbliższym.
Tego roku mieliśmy 8 wesel. Na 7 z nich zamiast kwiatów lub alkoholu na nową drogę życia wręczaliśmy pierwszą książkę Beaty i Igora ,,PRAKTYKULINARNI Szybko i zdrowo od śniadania do kolacji”.
Co będzie w następnym roku? Ile wesel będzie-nie wiemy.
Wiemy jednak, że w przyszłym roku w prezencie będziemy obdarowywać Państwa Młodych dwiema książkami! <3

Z tego miejsca z całego serca POLECAM<3 zarówno nową książkę ,,PRAKTYKULINARNI Dziś na obiad, jutro do lunchboxa. Vegetariańsko”, jak również ,,PRAKTYKULINARNI Szybko i zdrowo od śniadania do kolacji”.

Beatko, Igorze jeszcze raz ogromne brawa. Cieszę się Waszym sukcesem i jestem bardzo wzruszona, że teraz w ręku trzymam książkę z Waszym podpisem. To niesamowite wyróżnienie i zaszczyt, że na swojej drodze poznałam tak wspaniałych ludzi.

Dziękuję za zaproszenie na warsztaty i z tego miejsca chciałabym Wam życzyć dalszych sukcesów. Zasługujecie na wszystko co najlepsze!

Ściskam Sylka<3

PS. Zostawiam Wam małą pomoc.

Jeśli nie wiecie gdzie kupić książkę Beaty i Igora kliknijcie w zdjęcie poniżej. Nie zwlekajcie z jej kupnem, bo czuję, że książka może szybko się wyprzedać.

Mogą Cię zainteresować:
Racuchy jak u Babci- sekret puszystego ciasta
21.09.2024

Racuchy z jabłkami to jedno z tych dań, które potrafią rozgrzać serce i żołądek nawet w najchłodniejsze dni.…

Trzy przepisy na kluski drożdżowe z użyciem garnka do gotowania na parze KOHERSEN
3.10.2022

Kluski Drożdżowe na parze ze względu na region noszą różne nazwy. Jedni mówią na nie po prostu kluski…

3 pomysły na surówki obiadowe+ recenzja robota do sałatek i deserów Kohersen
15.10.2022

Przygotowujesz obiad, a nie masz pomysłu na surówki? Dziś przychodzę do Ciebie z 3 propozycjami na surówki obiadowe.…