Trzy przepisy na kluski drożdżowe z użyciem garnka do gotowania na parze KOHERSEN
3.10.2022Kluski Drożdżowe na parze ze względu na region noszą różne nazwy. Jedni mówią na nie po prostu kluski na parze, u drugich są to pampuchy, a u innych są to buchty.
Bez względu na to jak je określasz, musisz przyznać, że te niepozorne kluski są bardzo pyszne.
Ja znam je w słodkich wersjach. W Poznaniu i okolicach ”pyzulki” serwuje się z wytrawnymi dodatkami.
Dziś przychodzę do Ciebie z trzema przepisami na pampuchy. Jeden z nich jest bardzo tropikalnej wersji gdyż pampuchy oblane są musem mango z dodatkiem mleczka kokosowego. Drugi z nich to leśny smak- połączenie jeżyn i malin z nutą świeżości w postaci mięty. Natomiast trzecia propozycja to smak jesieni- pampuchy z duszonymi śliwkami.
Zanim pokażę Ci jak je zrobić chciałabym Ci opowiedzieć o Garnku do gotowania na parze firmy Kohersen. To waśnie w tym garnku przygotowywałam pampuchy.
Jeśli chcesz dowiedzieć się wiecej o garnku do gotowania na parze i innym sprzęcie Kohersen
kliknij w zdjęcie garnka do gotowania na parze.

Sprzęt, który użyłam do przygotowania pampuchów
Do tej pory przygotowywanie pampuchów było czystą improwizacją. Nie miałam specjalnego garnka, przygotowywałam pampuchy za pomocą woka, kratki do studzenia pieczywa oraz pokrywki. Wszystki zmieniło się gdy zaczęłam używać garnka do gotowania na parze z powłoką DIAMOND Kohersen.
Firmę Kohersen znam doskonale. Śmiało mogę powiedzieć, że sprzęt jest niesamowitej jakości.
Opinia ta dotyczy zarówno garnków, patelni jak również blenderów.
Powłoka BLACK CUBE
Powłoka BLACK CUBE to coś wyjątkowego. Dzięki niej potrawy nie przywierają. Powłoka jest odporna na zarysowania. Powłoka ta ma strukturę plastra miodu, która powstała bez użycia PFOA i PFOS. Dzięki temu podczas gotowania do potraw nie przenikają szkodliwe substancje.
Garnek do jest duży. Ma pojemność pojemności 8,3 l i średnicy 28 cm. W zestawie posiada pokrywkę oraz wkład do gotowania na parze.
Czas na przepisy-poniżej znajdziesz trzy przepisy na pampuchy
przygotowane w garnku do gotowania na parze KOHERSEN
1. Leśne pampuchy z malinami i jeżynami
To moja pierwsza propozycja przygotowania pampuchów.
Połączenie słodkiego ciasta drożdżowego i orzeźwiającego sosu z owoców leśnych to coś wspaniałego. Kliknij w zdjęcie i zesmakuj ze mną tych pyszności.

2. Tropikalne pampuchy z musem mango i mleczkiem kokosowym
To moja druga propozycja przygotowania pampuchów.
Jeśli kochasz tak samo mango jak ja to ta wersja jest właśnie dla Ciebie.
Kliknij w zdjęcie i zesmakuj ze mną tych pyszności.

3. Jesienne pampuchy z duszonymi śliwkami
To moja ostatnia propozycja przygotowania pampuchów.
Jesienna z duszonymi śliwkami oraz świeżą miętą.
Kliknij w zdjęcie i zesmakuj ze mną tych pyszności.

Opinia
Śmiało mogę polecić ten sprzęt.
Zalety:
- Podczas gotowania rączki garnka się nie nagrzewają,
- Powłoka powoduje, że dania nie przywierają,
- garnek można używać z wkładem (wkład do gotowania na parze) lub bez niego,
- wizualnie garnek jest elegancki i efektowny,
- dzięki technologii BLACK CUBE gotowanie trwa krócej i zużywa mniej energii,
- podczas gotowania do potraw nie przenikają szkodliwe substancje, tj. PFOA i PFOS,
- dzięki temu garnkowi można przygotowywać zdrowe i dietetyczne potrawy,
- garnek do gotowanie na parze tak samo jak pozostałe garnki i patelnie bardzo łatwo się odmywa.
Wady:
Brak! Po miesiącu użytkowania tego garnka, a także po ponad 6 miesiącach używania innych garnków i patelni śmiało mogę produkty KOHERSEN polecić wszystkim. To wspaniała inwestycja kuchenna, która zadowoli wszystkich, nawet największych amatorów, którzy do tej pory przypalali każdy garnek lub patelnię.
Wpis na bloga powstał w ramach współpracy z firmą KOHERSEN.